Двете американки, които бяха освободени от Хамас, се събраха със семейството

...
Двете американки, които бяха освободени от Хамас, се събраха със семейството
Коментари Харесай

Освободени от Хамас американски заложнички се върнаха в Израел

Двете американки, които бяха освободени от " Хамас ", се събраха със фамилията си в Израел, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Джудит Тай Раанан, на 59 години, и 17-годишната й щерка Натали бяха отвлечени от кибуца Нахал Оз при нападението, осъществено от палестинското ислямистко придвижване на израелска територия на 7 октомври.

Близо две седмици по-късно, те бяха предадени през вчерашния ден от " Хамас " на израелската войска на границата сред линията Газа и Израел. Така станаха първите заложници, освободени от радикалната формация след началото на спора.

Майката и дъщерята живеят в региона на Чикаго. Техни родственици не скриха насладата си, че околните им са живи и здрави.

От " Хамас " споделят, че са взели към 200 заложници, а други групировки в линията Газа - още 50. Според ислямисткото придвижване над 20 от пленниците са починали при израелски въздушни удари, отбелязва Ройтерс.

1400 души бяха убити в Израел при изненадващата офанзива на " Хамас " - най-смъртоносното нахлуване против еврейската страна от половин век. Жертвите при израелските ответни удари в линията Газа към този момент са над 4 хиляди.

Израел се зарече да унищожи " Хамас " и да освободи всички заложници.
Премиерът Нетаняху: Не се отхвърляме от напъните да върнем всички отвлечени и изчезнали
Като удостоверение на горното израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание " да се бори до победа " в Газа, давайки знак, че няма да прекъсне въздушните удари и предстоящата сухопътна интервенция в анклава.

" Двама от нашите похитени са си вкъщи. Не се отхвърляме от напъните да върнем всички отвлечени и изчезнали. В същото време ще продължим да се борим до победа ", съобщи тази нощ Нетаняху.

Израел е разположил танкове и войски наоколо до Газа, които се готвят да нападат палестинския анклав по суша. При израелските въздушни удари против Газа до момента са убити минимум 4137 палестинци, в това число стотици деца, а над 1 000 000 цивилни са разселени, сочат данни на палестински публични лица. Израелски публични лица обаче отхвърлят тези цифри за брой жертви.

Междувременно американският президент Джо Байдън не чу добре въпроса на кореспондент, който го попита дали Израел би трябвало да отсрочи възможна сухопътна инвазия в Газа, до момента в който не се освободят още заложници, и отговори с " да ". Въпросът беше заложен, до момента в който Байдън се качваше по стълбите на държавния аероплан " Еър форс 1 ". 

" Президентът беше надалеч от нас. Той не е чул целия въпрос, който звучеше по този начин: " Бихте ли желали да видите повече заложници освободени, " съобщи по-късно шефът по връзките на Белия дом Бен Лаболт. 
Говорител на " Хамас ": заложничките са освободени по филантропични аргументи
Военен представител на групировката " Хамас " сподели в изказване, че двете заложнички са били освободени " по филантропични съображения вследствие на посредничеството на Катар ".

Освобождаването на тези двама заложници има за цел също по този начин " да потвърди на американския народ и на целия свят, че обвиняванията на Джо Байдън и неговата фашистка администрация (към " Хамас " ) са неоснователни ", добави представителят.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР